Karaj gombával töltve
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
a húshoz
- 1.8 kg csontos karaj
- 2 kis fej hagyma
- 5 dkg száritott gomba
- 1 gerezd foghagyma
- kakukkfű
- rozmaring
- 1 dl vörösbor
- olivaolaj
- ecet
a körethez
- 1.5 kg karfiol
- 8 dkg olajbogyó mag nélkül
- őrölt bors
- só
Elkészítés
Áztassuk be a vizbe a gombát, majd apritsuk fel a hagymával, fokhagymával és rozmaringgal együtt. Metsszük be a húst a csontok között 4-5 cm mélyen, és töltsük meg a zöldségekkel. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olajjal és a borral. 180 fokon süssük másfél óráig, gyakran locsolgatva. A körethez a karfiolt szeleteljük fel, keverjük össze a kakukkfűvel és az olajbogyóval, locsoljuk meg az olajjal, ecettel, szórjuk meg sóval és borssal.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.